Populære indlæg

onsdag den 7. juli 2010

Den afhængige mor..

Hej mit navn er Pernille og jeg er afhængig af romkugler. Simpelthen. Især dem fra Kvickly. De er store og med kokos og smager himmelsk. Jeg tror jeg har været lidt for tit forbi Kvicklys bagerafdeling. På trods af det bliver jeg aldrig træt af dem hvilket er ret skidt, især hvis der er tilbud på to romkugler for éns pris - ja så det er jo dobbelt så skidt. Jeg tror nu heldigvis kun jeg har ladet min samvittighed have to romkugler på sig én enkelt gang. Nå, men nu er den Kvickly jeg normalt bruger, stoppet med at sælge romkugler. Mit og min vægts held men deres uheld for jeg har altså godt nok købt mange dernede i min barsel. Jeg har desværre fundet ud af de har dem i en anden Kvickly. Dog kommer jeg ikke der så tit men af og til sker det og jeg må virkelig trække mig selv forbi de lækre romkugler. Og guess what - nu er de kommet i en ny afskygning som jeg næsten er nødt til at prøve. Indtil nu har jeg dog været umådelig stærk. En del af den forklaring kommer af at William er blevet så bevidst nu, at hvis jeg propper mig med romkugler foran ham bliver han så stikhamrende tosset og vil også have noget. Og ligesom enhver anden forældre, er jeg jo også så opmærksom på sukker og økologi som samfundet påskriver at jeg selvfølgelig aldrig ville give ham noget af romkuglen. Måske skulle jeg til at være sådan overfor mig selv også?!! Hmmm..

Nå men fordi min romkugle afhængighed er kommet så langt ud i tovene, har jeg måtte finde på en nødløsning. Altså når man er på barsel kommer der en del mere indenbords end normalt. Mens barnet sover er der nok lidt for meget tid til at hyggespise mens man støvsuger eller andet praktiske gøremål laves. Kernesund bogen blev min redning og jeg vil anbefalde alle der har en sød tand og som prøver at skære ned på dette, at lave dem. De ER virkelig fantastiske og smager næsten som en romkugle med lidt god vilje. Ovenikøbet er de faktisk 'sunde' - altså i forhold til slik, kager og romkugler fra kvickly. Det skal lige siges at jeg har ændret i opskriften så den smager endnu bedre end den i kernesund:2 håndfulde tørrde dadler

2 håndfulde tørrede abrikoser

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld mandler

1 håndfuld hasselnødder

1 håndfuld revet kokos

Kold kaffe

Havdegryn

Mørk kakaopulverDe 6 første indgredienser blendes i en blender/foodprocesser -hæld havregryn, kaffen og kakaoen ned i, i de mængder du selv ønsker og til massen er ensartet og der kan trilles kugler af det. Det kan være meget svært at få blandingen til at lade vær med at klistre sig til bladene i køkkenmaskinerne. Der må en ske til og blende på ny. Gentag med at blende indtil det hele er blandet godt sammen og store klumper og nødder af væk og tril så små kugler af massen i kokosmel og så i køleskabet. Her er mit resultat.
PS: Selv min kokkekæreste er vilde med dem..

2 kommentarer:

  1. De lyder sørme også gode (-:

    SvarSlet
  2. Ja frk emma - de er virkelig vanedanende. De kan næsten konkurrere med kvicklys og er et godt alternativ til havregrynskugler til jul også :)

    SvarSlet