Populære indlæg

fredag den 28. maj 2010

En typisk dag i Barselslandet..

Efterhånden som månederne i min barsel skrider frem, begynder de at minde ufatteligt meget om hinanden. For slet ikke at snakke om dagene. En typisk dag ser nogenlunde sådan her ud:
06.30-07.00 : vi vågner, eller dvs. William vågner og vækker mig ved at pille mig i ansigtet og rive mig i håret.
7.00-7.30 : vi spiser morgenmad- i øjeblikket havregrød
7.30-8.30: vi leger, synger, ser lidt fjernsyn, øver kravleriet
8.30-10.00: William sover, jeg får ryddet om efter morgenen, redt seng, ordnet mig selv.
10.00-10-30: William får et mellemåltid og det samme gør jeg.
10.30-11.30/12.00: vi leger, eventuelle lægebesøg, gåture, handle ind.
11.30/12.00-13.00: William sover, jeg slapper, vasker tøj osv.
13.00-13.30: vi spiser frokost sammen
13.30-15.00 : vi leger, går tur, mellemåltid..
15.00-16.30: William sover og Rasmus tager ham op.
16.30-17.30: leger igen, tumler..
17.30-18.30: spiser alle sammen aftensmad, nogle gange sammen andre gange forskudt.
18.30-19.00: gør William klar til at sove, bader ham, hygger, drosler ned
19.00-19.30: William falder i søvn
19.30-23.00: Vores frirum og aften kan begynde..
23.00-23.30: William vågner og vil have mad.
23.30-03.30: Som regel helt ro i hjemmet.
03.30-04.00: William vil have mad
04.00-06.30: Ro igen
Og så begynder dagen ellers forfra..

Det er min typiske dag - William er vist en meget punktlig dreng. Tiderne mens han sover, bliver typisk brugt på at rydde op og slappe af med bøger og blade. Derudover går der godt nok ufatteligt meget tid på at ringe til diverse læger, zoneterapeuter i håb om at det vil kunne hjælpe på hans natteroderi, pladsanvisning osv.

Og i disse tidsrum kommer alle bekymringer også snigende - hvorfor sover han ikke om natten? Er han syg? Har vi overset han fejler noget? Eller er han bare en utrolig urolig og sulten dreng? Og i så fald, hvornår stopper det? Tankerne farer rundt - man vil sin søn det bedste, for ikke at snakke om at få genoprettet sin egen søvn, så man ikke konstant er tvunget til at gå rundt med store solbriller, også selvom solen ikke skinner det fjerneste. Mange forældrer mener, at det hårdeste ved at få børn er, at nattesøvnen bliver revet væk, som et tæppe, under en. For vores vedkommende har det nu stået på i næsten 7 måneder. Vi har sådan set affundet os nogenlunde med det, for selvom vores lunte er kort om natten så viskes nattens suk og søvnunderskud, væk med Williams dejlige smil og grin om morgenen. Det må da være den bedste kur mod surhed, træthed og bekymringer.


Disse typiske dage kan både være spændende, kedsomlige, hårde og hyggelige. Af og til er det dejligt at kunne forudsige hans tidsmønster, andre gange er det for forudsigeligt og minder en om det uforudsigelige liv, før man fik barn. Jeg tror, at vi i takt med han er blevet ældre, er vi blevet lidt klogere på livet som forældre og familie, tager mere afslappet på det at have et barn. Vi har altid snakket om at vi ikke ville lade os begrænse, selvom vi selvfølgelig vidste vi aldrig ville få det samme liv igen, hvilket også er blevet påpeget af ganske mange, venner som familie. Jeg syntes vi er ganske gode til at få integreret familielivet i vores eksisterende liv, eller også er det omvendt. Vi ønsker stadig at holde fast i spontane aftaler, cafeaftaler med venner og veninder, spise med venner på en almindelig hverdag, tage til fester, enten sammen eller hver for sig, få William passet så vi får sikret os kvalitetstid og vi har tilmed svoret overfor hinanden, at vi ikke vil ende som hr. og fru matchende jogginsæt, uden interesser, kun have par som venner og være som en 40årige inden man er fyldt 28. Der skal stadig være plads til fester, skandaler, sjov og ballade -at ens planer måske ikke altid ender sådan, er så noget andet, men intentionerne er der da...

7 kommentarer:

 1. Sikke et program, jeg synes, du klarer det så godt! :) Hvor ser han dejlig ud på billedet.

  - Vibeke

  SvarSlet
 2. Tak Vibeke - ja det er vist ret skemalagt :) Glæder mig til at se dig mandag..

  Pernille

  SvarSlet
 3. Altså min unge (nr. 2 - han er også 7 mdr) sover endnu mindre end din. Tror sgutte de fejler noget; nogle børn har bare mindre søvnbehov / større sult/hyggebehov /sværere ved at sove igennem end andre. Iøvrigt vil jeg også lige forberede dig på, at himlen er ikke velforvaret, når barnet først en gang har sovet igennem. Børn vil gå gennem perioder med mere eller mindre søvn, selv efter det er lykkes at få dem til at holde op med at amme om natten. Så skal de har en sut - så har de et lille søvnbehov - så er de syge - så har de mareridt. Jeg var oppe hos datteren på 2 år og 8 mdr 2 gange så sent som i nat, fordi hun græd (hun sover altid dårligt, når hun kommer for sent i seng). Så... det der med søvnmanglen, det skal man bare vænne sig til...

  God blog iøvrigt. Og din dag minder uhyggeligt meget om min!

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 4. Hej Mette.
  Tak for din kommentar - på trods af den lægger en dæmper på mine store forventninger om søvn i fremtiden(øv øv :) ) , så er det godt at blive advaret :) Vi må vel bare se det i øjnene! Godt han så er skøn som dagen er lang på alle andre tidspunkter :)
  OKay - ej hvor sjovt. Gud ved om de kommer med indprogrammeret dagsrytme når de bliver født..hmm :)

  Fortsat god søndag
  Pernille

  SvarSlet
 5. Mange tak Miss Jeanett - det sys han moar også :)

  SvarSlet
 6. Pernille - inden du går i panik: Det bliver altså bedre (for langt de fleste; der er jo undtagelser - læs julialahme.dk, hvis du virkelig vil skræmmes, hun har en på alder med min store, der ikke sover!). Det er efterhånden (læs: de sidste 3-4 måneder) en sjælden forteelse, at den store kræver noget om natten. Og før jeg fik nr. 2, var det i lang tid bare en enkelt vækning pr nat, nemlig når hun kom ind til min seng med sin dyne og sin sut og ville sove sammen med mig. Lidt hyggeligt, selvom sådan nogle børn sover lidt vildt af og til :-)

  Og du har ret, det er egentlig lidt pudsigt med døgnrytmen!

  SvarSlet